vjencanice

Ako postoji dan kada žena treba izgledati najljepše, onda je to dan njenog vjenčanja; a, ako postoji haljina u kojoj se svaka žena treba osjećati kao princeza, onda je to vjenčanica. Vjenčanje se ne sastoji od toga da budete utegnuti u korzete ili da se odjenete u nešto u čemu se osjećate neudobno. Pročitajte naše savjete o tome kako izabrati pravu vjenčanicu za sebe. Pronađite haljinu u kojoj ćete se na dan svog vjenčanja osjećati ugodno, opušteno i lijepo.

 • Nemojte ih isprobati previše
  Naravno da ćete uvijek morati isprobati par pogrešnih vjenčanica kako biste našli onu pravu, iako isprobati previše haljina nije dobra ideja. Tražite li previše dugo i između prevelikog broja haljina, trenutak za savršenu vjenčanicu možda je već prošao. Tri posjete različitim salonima vjenčanica trebale bi biti i više nego dovoljne da pronađete haljinu u kojoj ćete se osjećati odlično. Žene koje posjećuju na desetke butika na kraju će samo biti zbunjene.
 • Vodite računa o lokaciji
  Neke haljine možete odmah eliminirati ako u izbor uključite i lokaciju na kojoj će se odvijati vjenčanje i vjenčana večera. Super otmjenu vjenčanicu u stilu haljine za bal sa dugim šlepom sigurno nećete obući na vjenčanje koje će se održati na plaži ili u restorančiću uz more. Kratka vjenčanica u stilu 60-ih bit će premalo dramatična za vjenčanje u nekoj velikoj katedrali gdje put do oltara traje i po nekoliko minuta. Za vjenčani prijem u stilu cocktail partya, odaberite i vjenčanicu u stilu cocktail haljine.
 • Obrađene fotografije mladenki u vjenčanicama koje viđate na stranicama kataloga ili magazina za mladenke često su vrlo daleko od stvarnosti. To se jednako odnosi na one vjenčanice koje vam se na slikama ne sviđaju kao i na one koje vam se sviđaju.

  • Boja vašeg tena
   Boja vjenčanice mora biti kompatibilna sa bojom vašeg tena. Pravilo je da što je svjetlija vaša put, topliju boju haljine trebate izabrati. Svjetloputim djevojkama izvrsno će pristajati boja šampanjca, krem i zlatna, dok tamna put može dobro iznijeti čisto bijelu boju. Nemojte ignorirati vjenčanice koje nisu „standardne“ poput boje bijele kave, sive, srebrnkasto-plave, svjetlije boje breskve, blijedo-roze… Sve one mogu izgledati nevjerojatno suptilno i laskati vam, nemojte se ustručavati isprobati ih.
  • Tjelesna građa
   Ako imate omiljenu večernju haljinu koja „skuplja“ komplimente svaki put kad je odjenete, vrlo vjerojatno taj kroj haljine laska vašoj tjelesnoj građi. To je definitivno nešto što morate imati na umu kada tragate za savršenom vjenčanicom. Ali, budite otvorena uma i isprobajte različite stilove vjenčanica, mogli bi se iznenaditi.