Vjenčana frizura

Jeste li znali? Boja kose utječe na izgled frizure

Na dan vašeg vjenčanja važno je izgledati dobro od glave do pete. Najbolje je da najprije osmislite predivnu frizuru. Ukoliko niste znali, vaša boja kose uvelike utječe na izgled frizure. Stoga trebate pažljivo birati frizuru za vjenčanje. Vjerujemo kako će vam savjeti koje smo za vas pripremili olakšati izbor frizure.

Plava kosa

Na svijetloj se kosi oblikovanje i detalji odlično ističu. Čak i najjednostavnija pletenica na svijetloj kosi može izgledati iznenađujuće dobro, jer su pramenovi i sva kompleksnost jasno vidljivi, dok se na tamnoj kosi taj učinak gubi. I niska punđa će dobro pristajati plavušama. Plava je kosa često svilenkasta i tanka, ali tapiranjem će svaki dobar frizer znati plavoj kosi podariti volumen. Niske su punđe odlične u kombinaciji s vjenčanicama otvorenih leđa, ili leđa ukrašenim čipkom.

Smeđa kosa

Tamnoj je kosi na dan vjenčanja potrebno vratiti sjaj. Tamna kosa izgleda najbolje kada je ravna i sjajna. . Običan ravni rep obogaćen nekim ukrasom bit će dovoljan da vaša smeđa kosa dođe do izražaja u svom najboljem svjetlu. Ukoliko ste za svoje vjenčanje ipak htjeli podignuti kosu. Odaberite nisku punđu formiranu od čvrsto stisnutih pužića. Ne samo da će ova vjenčana frizura izgledati sjajno na brinetama, nego će i stvoriti dodatnu dubinu na njihovoj tamnoj kosi. Za ekstra sjaj vaše frizure potrebno je odabrati i pravu četku. Kvalitetna plosnata četka ravnomjerno će rasporediti prirodna ulja po vašoj kosi, čineći je sjajnijom. Želite li kovrče, pobrinite se da budu dobro definirane. Savjetujemo da za smeđu kosu među rukama zagrijete neki mekši vosak za kosu i iskoristite ga za definiranje pramenova. Često se zna dogoditi da lakovi za kosu na tamnoj kosi ostave čestice nalik prhuti, pa njih nikako ne preporučamo za dan vašeg vjenčanja.

Crvena kosa

Crvenokose na dan svog vjenčanja ne žele izgledati kao Pipi Duga Čarapa, one žele savršenstvo. Ako ste crvenokosa, sigurno ste primijetili da vam je kosa često naelektrizirana i da se ne možete riješiti sitnih dlačica koje neposlušno strše iz vaše frizure. Ovome možete doskočiti tako da kosu ispeglate i složite je u jednostavnu punđu. Crvena kosa će blistati podarite li joj ovakvu frizuru. Nijanse pramenova doći će do izražaja, a to i želite za svoju vjenčanu frizuru, zar ne? Još će jedna vjenčana frizura crvenoj kosi omogućiti da blista, to su, naravno, valovi. Bilo da se odlučite za valove u stilu dvadesetih i charlestona, ili za velike valove kao prava lavica, imati ćete najljepšu frizuru na svom vjenčanju.

Crna kosa

Crna kosa često je bez sjaja. Ampule za sjaj i maska jednom mjesečno vašoj će kosi podariti vlažnost koju toliko treba. Glatka polupodignuta frizura udahnut će crnoj kosi dašak glamura što je nužno za vjenčanje. Ovakva je frizura idealna za dužinu kose do ramena. Ako želite nešto nesvakidašnje, valovita bob frizura je ono što tražite za svoju crnu kosu. Ako je vaša kosa preduga za bob, ne brinite, s par ukosnica svaki frizer može od vaše kose stvoriti „lažni bob“.
Niske punđe i bob frizure lijepo će izgledati ukrašene većim cvijetom. Punđu će izvrsno upotpuniti i veo. Pužići se odlično slažu s mali cvjetićima, a raspušteni valovi sa tijarama i obručima za kosu.