Stil vjenčanja

Pozivnice su uvod u vaše vjenčanje stoga je vrlo važno da uskladite stil vaše pozivnice sa stilom i temom vašeg vjenčanja. Ne znate kako? Ne brinite, donosimo vam različite stilove vjenčanja i koju pozivnicu odabrati za koji stil.

Vintage stil vjenčanja

Karakteristike vjenčanja: Dekor inspiriran romantičnim duhom prošlih vremena te detalji kao što su stari fotoaparati, porculanski tanjuri, medaljoni i čipka

Pozivnice: Ručno ispisane pozivnice sa stilskim fontovima karakterističnim za prošla vremena, oštre linije u stilu Broadway-a ili Art Deco fontovi karakteristični za burne 1920-e. Odaberite vintage boje kao što su meka pastelna boja šampanjca, nježna boja breskve, zlatna, nježno ružičasta ili siva. Kako bi se vaše pozivnice istaknule zamolite dizajnera da vam dizajnira motiv ili monogram u vintage stilu sa cvijetnim detaljima. A dodajući privid čipke i stavljanjem starinskog voštanog pečata na kovertu vaše pozivnice će “vrištati” vintage.

Rustikalni stil vjenčanja

Karakteristike vjenčanja: Dekor inspiriran jednostavnošću i prirodom

Pozivnice: Za inspiraciju poslužite se nekim prirodnim motivom koji je karakterističan za vaše vjenčanje. Ako je mjesto održavanja u blizini planina ili ako ima neko karakteristično drvo uključite to kao motiv koji će prevladavati na vašoj pozivnici. Zemljane boje poput smeđe, plave i zelene će im dati rustiklani štih koji priželjkujete. Ako želite da pozivnice budu više neutralne odaberite bež ili boju bjelokosti, ali uključite i smeđu. Odlučite se za reciklirani papir ili možda čak i pamučni komad tkanine kojim ćete dobiti romantični izgled. A ako želite nešto neočekivano, nešto što će vašim gostima reći da se radi o rustiklanom vjenčanju možete uzeti i komadić drveta ili grančice te ga svilenom trakom pričvrstiti za vašu pozivnicu.

Klasičan stil vjenčanja

Karakteristike vjenčanja: Elegantan dekor u nježnim nijansama bijele i bež ili boje bjelokosti

Pozivnice: Boja pozivnice neka bude u skladu s bojama vašeg vjenčanja, dakle bijela, bež ili boja bjelokosti. S obzirom na boju pozivnice morate paziti i na čitljivost, stoga font slova sa cvijetnim detaljima u crnoj boji, mornarsko plavoj ili zlatnoj su oni kojih se trebate držati. Ako želite odabrati i svjetliju boju radije ju dodajte u obrub, određeni motiv karakterističan za vaše vjenčanje ili vaš monogram. Odaberite koverte u boji pozivnice te ručno ispišite adrese.

Glamurozan stil vjenčanja

Karakteristike vjenčanja: Dramatičan dekor s visokim cvijetnim dekoracijama i bogatim i raskošnim detaljima kao što su kristali ili biseri

Pozivnice: Žive, bogate boje kao što su boja patliđana, grimizna i mornarsko plava će dati potreban glamur vašoj pozivnici. Također možete pustiti da vas uređenje vašeg prostora inspirira za detalje na vašoj pozivnici. Ako imate viseće lustere možete uključiti i motiv glamuroznog lustera na svojoj pozivnici, a ako zaista želite zadiviti svoje goste nemojte ih poslati u običnoj koverti, odaberite lijepu kutiju sa svilenom mašnom, a u nju možete staviti i program te menu koji ste odabrali za svoju važnu večer.

Moderan stil vjenčanja

Karakteristike vjenčanja: Minimalističke dekoracije s naglaskom na oštre linije, neočekivane oblike i smjele boje

Pozivnice: Moderan izgled ćete postići odabirom što jednostavnijeg dizajna pozivnice. Ovisno o tome koliko želite da vam pozivnice budu “moderne”, kombinacijom crno-bijele s nijansama srebrne, sive i ostalih metalik boja ćete dobiti šik, urban ton. Kako biste ih još više istaknuli odaberite i jedan od grafičkih uzoraka ili geometrijski dizajn koji možete iskoristiti i za druge detalje dekoracija prostora.

Morski stil vjenčanja

Karakteristike vjenčanja: Školjke, sve nijanse plave boje, barke, mreže

Pozivnice: Dajte do znanja svojim gostima da će prisustvovati pravom morskom ugođaju na vašem vjenčanju tako da ćete odabrati boju pijeska, nježno plavu i zelenkastu boju. Jarke boje kao što su tirkizna i boja koralja su više za tropska vjenčanja, dok su kombinacija mornarsko plave i bijele karakterističnije za naše područje. Odlučite se za motive kao što su školjke, palma, morske zvijezde ili sidro, a za podlogu odaberite valove ili ombre akvarel obale.

Neobičan stil vjenčanja

Karakteristike vjenčanja: Ne volite tradiciju i svaki detalj na vašem vjenčanju je jedinstven i poseban sam po sebi, od održavanja svadbe u starom skladištu do suvremenog dizajna i boja

Pozivnice: Sve što ste zamišljali kao tradicionalno u ovom slučaju odbacite. Pozivnice za ovakav stil vjenčanja zaslužuju biti jedinstvene, nikad prije viđene i posebne. Zaboravite kaligrafske fontove i pokušajte s modernim (mogli bismo reći i funky) fontovima u kombinaciji s cvijetnim motivima kako biste postigli eklektičan izgled. Jedan od najjednostavnijih načina za stvaranje ne konvencionalnih pozivnica je da tradicionalni bijeli papir i crna boja fonta budu zamijenjeni jarkim bojama. Samo ne zaboravite da goste ipak zovete na svoje vjenčanje stoga nemojte pretjerati jer je vrlo lako zanijeti se kad jednom krenete s “dizajniranjem”. Ostanite pri tri ili četiri boje u kombinaciji s jednostavnim dizajnom, a ako biste radije odabrali kompliciraniji dizajn smanjite broj boja na dvije ili čak jednu. Ovakav stil vjenčanja vam daje mogućnost da sa svojim pozivnicama napravite štogod želite, od pozivnica inpiriranih grafitima pa sve do motiva inspiriranih tetovažama.

Nadamo se da smo vam pomogli pri odabiru i vrlo rado bismo čuli vaše mišljenje. Kakav vi stil preferirate?