Vjencani trendovi

Trend je jedno od pitanja o kojem se uvijek raspravljalo i raspravljat će se u svijetu vjenčanja. To je tema koju ćete ponekad ili često čuti među dobavljačima, pa čak i organizatorima vjenčanja. Često možemo pročitati i čuti izjave organizatora vjenčanja kako oni ne teže tome da predlažu ideje za vjenčanje na temelju trenutnih trendova u svijetu vjenčanja već prema osobnosti i karakteru njihovih klijenata, mladenaca.

Iako se potpuno slažemo s time da su osjećaji i mladenci ono što vjenčanje čini posebnim i jedinstvenim, također mislimo da je zapravo vrlo važno za organizatore vjenčanja i dobavljače koji su inače uključeni u styling i dekor prostora i vjenčanja samog – da znaju što je više moguće o trenutnim trendovima u svijetu vjenčanja. To je ono što stvara nove ideje i kreativno razmišljanje, gura nas da se novim konceptima i uzbudljivim projektima predstavljamo u što boljem svijetlu. Više-manje svaka mladenka s kojom smo se susreli je jasno, od samog početka, znala što želi, a to je da ima nešto što stvara uspomene, nešto što održava njen poseban stil i detalje koje prate karaker para. Posljednja stvar koju želite je da vaše vjenčanje izgleda kopirano ili “već viđeno”

Velika je radost biti u mogućnosti pomoći parovima definirati njihov osobni stil i pretvoriti ga u koncept dizajna koji je vrlo važan za njihov veliki dan. Da, naravno da nam je jasno da se ovdje radi o dvoje ljudi koji se jako vole i to žele obznaniti pred čitavom rodbinom, obitelji i prijatljima… i to je ono što je doista važno, ali u čemu je šteta ako uz sve to dodate lijepe detalje i iznimnu zabavu? Osobno mislimo da ako je dekor prostora ili zabava ekstra posebna da to samo daje jednu veliku količinu “wow” faktora i osjećaja najvažnijem danu u životu.

S druge strane, također imamo i mnogo mladenki koji dolaze sa slikama iz časopisa jer žele nešto određeno, a ne shvaćaju da se jednostavno ne uklapa u njihov budžet. Vjenčanja iz časopisa većinom nisu stvarna i slike same nisu realne jer se većina obrađuje u Photoshop-u i često napominjemo mladencima da iste fotografije služe kao inspiracija za “uklapanje” detalja u njihov budžet. Iz tog razloga mnoštvo puta smo savjetovali mladenkama drugačije dizajne, jednako lijepe, koje će biti moguće uklopiti u njihov budžet.

Naravno, sve mladenke bi voljele imati budžete Kate Middleton i imati vjenčanje dostojno princeze, ali jednostavno je to u većini slučajeva nemoguće. Ali odmah ćemo reći da je moguće voditi računa i imati lijepe detalje (koji ponekad i samo izgledaju skupocjeno) i s malim budžetima. Mnoge mladenke si, gledajući razne časopise, same stvaraju pritisak da njihovo vjenčanje mora biti posebno i lijepo kao u časopisu i time se zadužuju.  Uz malo kreativnog razmišljanja i odabirom pravih dobavljača vrlo je lako moguće imati posebno i predivno vjenčanje i za male budžete, a sve više i više mladenki se okreću “normalnom” vjenčanju, bezvremenskim i jednostavnim, bez puno buke. S jednostavnim mladenkama koje žele jednostavno vjenčanje je lako raditi, ali kad klijent želi nešto neobično i jedinstveno, nešto moderno imamo mogućnost i mi napraviti nešto novo i uzbudljivo. Ne vidimo ništa loše u tome da mladenka izabere nešto što je trenutno u trendu za svoj najvažniji dan u životu.

Ono što je ipak najvažnije je naći organizatora vjenčanja, slastičara, cvjećara koji će držati korak s trendovima u industriji vjenčanja, kako bi znali savjetovati klijenta što je za njih, a što ne. Trebate nekoga tko ima na umu lijepe stvari i stvarni interes mladenki kako biste pretvorili vizije u stvarnost. Također trebate nekoga tko će biti iskren prema vama o tome koliko će vas vaša vizija i želje koštati, te predstaviti vam stilski alternativne opcije, ukoliko je to potrebno.

Koji je vaš odabir? Bezvremenska elegancija ili nešto moderno? Možda kombinacija oboje? Voljeli bismo znati. Ako se još uvijek niste odlučili savjetujemo da pročitate ovaj članak koji će vam možda pomoći u donošenju odluke.