Tradicionalno ili moderno vjenčanje
Osnovni cilj planiranja savršenog vjenčanja je postići da je ono idealno baš za vas, a ne za nekog drugog. Dok se većina parova odlučuje za tradicionalni štih gotovo svih detalja svog vjenčanja, neki će parovi ipak odabrati izmjenu nekih ili svih detalja vjenčanja da bi njihovo vjenčanje bilo moderno.

  • Najveća konstanta svakog vjenčanja je, naravno, vjenčanica. Kada se radi o tradicionalnim vjenčanjima, mladenke obično biraju dugu haljinu princes kroja uz koju obično dolazi dugi veo, šlep ili tijara. Mladenka koja se odlučila za moderno ili manje tradicionalno vjenčanje obično ne želi takvu tradicionalnu „puf“  haljinu i izabrati će kraću vjenčanicu koja će joj pružiti veću udobnost. Neke suvremene mladenke će imati tradicionalnu vjenčanicu na samoj ceremoniji vjenčanja, ali će se za prijem presvući u svečanu koktel haljinu kako bi dodatno začinile vjenčanje. Ipak je to njihov dan. Važno je imati na umu da trebate izgledati otmjeno bez obzira što ste se odlučili za kratku haljinu, zato izbjegavajte ultra kratke vjenčanice.
  • Postoji još jedan način da izbacite tradiciju sa svog vjenčanja i toj riječi date sasvim novo značenje – izmijenite zavjete. Zavjete možete napisati sami, ili odabrati da tradicionalne zavjete začinite s par dodanih rečenica. Ako ste vi i vaš partner različitih vjeroispovijesti ili jednostavno ne želite uvrijediti nikoga, iz tradicionalnih zavjeta možete izostaviti elemente molitve ili bilo što vezano za religiju te govoriti samo o ljubavi i poštovanju. Kada vjenčanje završi, svoje zavjete možete uokviriti ili ih učiniti sastavnim dijelom svog vjenčanog albuma.
  • Konačno, najjednostavniji način da svoje vjenčane učinite drukčijim od drugih su pozivnice za vjenčanje. Pozivnice su uvod u vaše vjenčanje i prvo s čime će se vaši gosti susresti. Ako želite dašak individualnosti, pozivnice su pravo mjesto da ga ubacite. Nasmijte svoje goste šaljivom pričom o vama, možete naglasiti i što bi uzvanici trebali, a što ne bi trebali odjenuti (ovisno o tome koliko će netradicionalno vaše vjenčanje uistinu biti).

Bilo da se odlučite za tradicionalno ili moderno vjenčanje, najvažnije je da se dobro zabavite!