Sala za vjenčanja

Izbor sale, restorana, šatora ili hotela za vjenčanje

Neki od nas planiraju vjenčanje počevši sa idealnom salom za vjenčanja dok drugi započinju praznim listom papira. U svakom slučaju, odabir sale za vjenčanje jedna je od najvažnijih odluka koje ćete morati donijeti kad budete planirali vjenčanje.

Svjesni ste da ćete za svoje vjenčanje morati odabrati dvije lokacije. Prva je ona u kojoj će se odvijati sam čin vjenčanja (obično crkva ili matični ured). Izbor crkve ili matičnog ureda nije toliko stresan, ponajprije zbog toga što je broj tih ustanova ograničen. Sve što trebate napraviti jest provjeriti je li datum koji ste odabrali za svoje vjenčanje slobodan u određenoj crkvi ili matičnom uredu.

Kada ste pronašli idealnu lokaciju za samu ceremoniju vjenčanja preostaje vam još pronaći salu za vjenčanja. Potraga za salom – koja će vam najbolje odgovarati je nešto zahtjevniji zadatak, pa vam savjetujemo da se oboružate strpljenjem.

Odabir sale za vjenčanje uvelike ovisi o broju uzvanika. Neke sale biti će pretrpane dodate li na popis gostiju 20-ak ljudi u zadnji čas. Banketni stolovi su out, novi hit u salama za vjenčanja su okrugli stolovi. Okrugli stolovi će ambijentu podariti dašak otmjenosti i najljepšu večer u vašem životu pretvoriti u nezaboravan događaj.

Sala za vjenčanja i rezervacija termina

U mnogim salama za vjenčanje trebat ćete ostaviti polog ukoliko ih želite rezervirati za određeni datum. Nemojte kasniti s rezervacijama, najpopularnije sale u vašem kraju već su sigurno rezervirane za mnoge datume iduće godine.

Preporučujemo da salu za vjenčanja osobno posjetite prije nego je rezervirate. Raspravite s nadležnom osobom mogućnosti svadbenog menija i utanačite cijene. Ukoliko među uzvanicima imate osobe s invaliditetom, bilo bi dobro provjeriti ima li sala koju želite rezervirati pristup invalidskim kolicima, te posebno prilagođene sanitarne prostorije. Na koncu, vi želite da se svaki vaš uzvanik osjeća dobro na vašem vjenčanju.

Ako ste se odlučili za manji broj uzvanika, razmislite o restoranu ili pubu. Ovakvi prostori za vjenčanja postaju sve popularniji zadnjih nekoliko godina. Mnogi restorani imaju vanjske terase, pa vjenčanje možete organizirati na otvorenom ili pod šatorom, ako ste zakazali datum u toplijem dijelu godine. Vjenčanja na otvorenom ipak zrače posebnom romantikom.

Svakako upoznajte osoblje. Osoblje restorana ili sale jedan je od najvažnijih čimbenika koji čine vaše vjenčanje. Ako je osoblje stručno, ljubazno i brzo, vaši uzvanici biti će zadovoljni, a vi ćete imati nezaboravnu večer kakvu zaslužujete.

Ukoliko imate dosta uzvanika koji nisu iz vašeg kraja, bilo bi dobro da se uz salu za vjenčanja nalaze i smještajni kapaciteti u koje ćete moći smjestiti goste. Za ovakve slučajeve idealna su vjenčanja u hotelima, makar danas i mnoge sale imaju opremljene sobe i apartmane u koje možete smjestiti uzvanike.

Vi biste ipak nešto posebno i drugačije i ne želite standardan protokol i svadbenu večeru? Jeste li razmišljali o cocktail partyu? Mnogi mladi parovi, pogotovo u urbanim sredinama, odlučuju se na ovaj način zabaviti svoje goste. Cocktail party obično se ne odvija u salama za vjenčanja nego u vrtovima hotela ili na terasama ugostiteljskih objekata. Hrana se obično poslužuje na švedskim stolovima ili se kanape sendviči i drugi sitni zalogajčići pred goste iznose na pladnjevima.

Bilo da se odlučite za standardnu salu za vjenčanje ili nešto neobičnije, želimo vam dobru zabavu!