Daleka vjencanja

Za daleka i egzotična vjenčanja kaže se kako uvijek zrače posebnom dozom intimnosti i prisnosti. Bilo da ste izabrali tropsku plažu, zabačeno seoce u Alpama ili mjesto iz djetinjstva koje vama puno znači, sigurno ćete u tom romantičnom trenutku htjeti biti okruženi dragim ljudima. Kako bi vaši gosti uopće saznali gdje će se okupiti i svjedočiti vašem sudbonosnom “Da” morate ih i službeno pozvati, stoga vam nudimo nekoliko savjeta kada su u pitanju pozivnice za nešto udaljenija vjenčanja.

  • Ukoliko planirate vjenčanje u drugoj državi ili imate puno prijatelja u inozemstvu koje planirate pozvati, svakako razmislite o pozivnicama u obliku avionske karte ili putovnice. Tako ćete svojim gostima slikovito dočarati kakva ih egzotična avantura očekuje, razigrati im maštu i razveseliti ih i prije samog vjenčanja.  Naime, svi vole nakratko pobjeći iz vlastite rutine, a vi ćete im pružiti savršenu priliku za to.

“U neobičan dizajn samih pozivnica možete uklopiti i tekst u službenom tonu kakav se inače koristi pri izradi dokumenata i karata, čime ćete napraviti uistinu originalan i zapravo šaljiv poziv na svoju svečanost.”

  • Npr. “Karta vrijedi za: 2 osobe. Imena putnika: Anita Horvat i Marin Ivanović. Datum polaska: 21.11.2015. Odredište: Komiža, Vis. Mole se navedeni putnici da potvrde svoj dolazak i obavezno ponesu sa sobom puno smijeha, ljubavi i dobre volje bez kojih mladenci ne mogu krenuti na svoje bračno putovanje. U slučaju otkazivanja rezervacije molimo vas da razmislite još jednom, i zatim još jednom, sve dok se ne predomislite. Posada-mladenci: Ivo Ivić i Maja Majić.”
  • Kada ste već odlučili spojiti vjenčanje i putovanje u romantičnu pustolovinu, možete također razmisliti i o pozivnicama u obliku razglednice sa slikom mjesta na kojem će se vjenčanje održati ili sačuvati tu ideju za zahvalnice. Gosti će tako zadržati uspomenu na vas, ali će ujedno imati i podsjetnik na samu destinaciju.
  • Pozivnice svakako pošaljite što prije. Običaj je poslati ih mjesec-dva prije samog vjenčanja, no u ovom slučaju  poželjno je to napraviti čim odredite datum, mjesto i završite popis uzvanika. Naime, ukoliko gosti dolaze iz inozemstva ili drugih gradova bit će im potrebno više vremena za planiranje samog putovanja, rezervacije letova, smještaja i ostalih detalja.
  • Svakako napišite što više informacija vezanih uz samo mjesto vjenčanja radi lakšeg snalaženja. Sve detalje oko puta i smještaja možete napisati na kartice u obliku privjesaka za prtljagu koji će se odlično uklopiti u ovu pustolovnu priču.
  • Ako ste ovime riješili brige oko pozivnica, sada se možete posvetiti ostalim detaljima oko svog vjenčanja.

Sretno!