pozivnice nekad i danas

Prošli su dani kad ste bili ograničeni tradicionalnom bijelom ili bež bojom za pozivnice za vjenčanja. Danas mladenci imaju više mogućnosti izbora za svoje pozivnice nego što su ih imali mladenci prije. Mnogi parovi žele zabavne, živopisne pozivnice, ali osjećaju pritisak da izaberu i kupe tradicionalne pozivnice, dok neki osjećaju pritisak zbog utjecaja njihovih obitelji. Odmah vam govorimo da se riješite osjećaja pritiska jer su pozivnice prvo s čim će se vaši gosti susresti i trebaju predstavljati vas kao par.

S toliko novih i uzbudljivih opcija dostupnih za odabir, danas je poželjno naglasiti svoj stil i osobnost na pozivnicama. Možete odabrati između stotina vrsta papira i omotnica. Raspon boja i tekstura danas je toliki da ćete se vjerojatno susresti s nijansama s kojima se dosad niste nikad susreli. Imate mogućnost odabira jednog ili više fontova, mogućnost dodavanja ukrasa, različite tehnike tiska i mnogi drugi. Iako je vrlo jednostavno odabrati pozivnicu danas jer imate pregršt mogućnosti, isto toliko vam je teško odabrati jednu u moru opcija i dizajna.

U ovom članku upoznat ćemo vas s razlikom koju čine današnji mladenci od generacija prije kada su u pitanju pozivnice i neke osnove koje biste trebali imati na umu prilikom odabira svoje.

Ne bojte se posavjetovati s profesionalnim dizajnerom pozivnica
Do vremena kada ste spremni naručiti svoje pozivnice zasigurno ćete biti toliko iscrpljeni donošenjem odluke stoga angažiranje profesionalnog dizajnera pozivnica je odlična prilika da si uvelike uštedite vrijeme i novac. Mogu vam pomoći suziti pretraživanje i dati vam preporuke temeljene na svom iskustvu i vašem proračunu. Zasigurno će imati i uzorke pozivnice i omotnice koje su dizajnirali za parove prije vas, a vi ćete ih moći vidjeti u knjizi ideja. Vrlo je teško zamisliti kako pozivnice izgledaju kad ih gledate u katalogu ili na internetu, tako da je ovo vrlo korisna stvar za vidjeti i “opipati” pozivnice osobno. Isto tako prilagođene pozivnice ne moraju nužno koštati više. To sve ovisi o vrsti radova i tiskarskim tehnikama koje ste izabrali.

Odabir papira i omotnice
Izbor vrste papira u posljednjih nekoliko godina se uvelike proširio. Dostupni su u gotovo svim bojama, uzorcima i teksturama, a metalik detaljima možete dodati novu razinu sofisticiranosti i stila na svoje pozivnice. Popularan trend danas je korištenje više sloveva papira na  pozivnicama. Obično se papir u boji koristi kao donji sloj, a tekst je ispisan na bijeloj ili bež boji na gornjem sloju. Omotnice su dostupne za različite vrste pozivnica stoga nemojte pretpostavljati da ćete morati koristiti bijele kuverte ako ne želite.

Adresiranje
Iako su prije to same činile, danas se mladenke sve više i više odlučuju za tiskanje adresa na koverte. Razlozi tome su ti da možda nemaju dovoljno vremena i žele se posvetiti nečem drugom ili jednostavno misle da nemaju dovoljno lijep i čitak rukopis za ispisivanje adresa ručno. Bez obzira koji razlog bio, danas možete naručiti ispisivanje adresa direktno na kovertu fontom koji ste odabrali za ispisivanje teksta na pozivnicu, a ako ipak želite ručno ispisane adrese angažirajte kaligrafa koji će to učiniti umjesto vas.

Vaša savršena pozivnica
Trendovi su se mnogo promijenili tijekom godina i generacije prije nisu prakticirali vjenčanja na specifično odabranim odredištima daleko od doma i skoro svako vjenčanje je bilo formalno i tradicionalno. Danas sve više možemo vidjeti ne formalna vjenčanja koja ne zahtjevaju nošenje odijela i kravate. Neka vrsta vašeg vjenčanja bude i vaš vodič u odabiru vrste pozivnice. One trebaju izraziti temu i raspoloženje vašeg vjenčanja. Na primjer, ako planirate vjenčanje na plaži, pošaljite poruku svojim gostima preko svoje pozivnice pomoću boje, slike ili ukrasima koji su karakteristični za pijesak i more. Uz malo kreativnosti možete dizajnirati svoje vlastite jedinstvene pozivnice.