Termografski tisak
Kako će izgledati pozivnice za vjenčanje ponajviše ovisi o tome kojeg će tipa biti vaše vjenčanje. Postoje različite vrste pozivnica za vjenčanje, kao što su:

Pozivnice za vjenčanje rađene tehnikom termografskog tiska. Kada bi svačija financijska situacija bila idealna, svi bi željeli ugravirane pozivnice za vjenčanje. U slučaju da si ne možete priuštiti ugravirane pozivnice, a ipak želite elegantne pozivnice koje će plijeniti svojom ljepotom, odaberite one rađene termografskim tiskom. Ovo je vrsta tiska kojom ćete postići učinak vrlo sličan graviranju za znatno nižu cijenu. Kod termografije se tinta miješa sa malenim suhim česticama koje u dodiru s papirom nakon pečenja na visokoj temperaturi daju efekt gravure.

Utisnute pozivnice za vjenčanje koje se obično koriste za vjenčanja najformalnijeg tipa. Kod utiskivanja se koristi magnezijska pločica na koju se ugravira tekst za pozivnicu. Pločica se zatim stavlja u prešu i na nju ide tinta. Potom se tekst tiska na pozivnicu za vjenčanje. Ovakva vrsta tiska na pozivnicama za vjenčanje ostavlja utisnuta slova (reljef) pa se zbog toga koristi naziv graviranje. Ugravirane pozivnice za vjenčanje su prilično skupe, pa se koriste za vrlo formalna vjenčanja čiji budžet nije ograničen.

Pozivnice za vjenčanje tiskane offset tiskom. Offset tisak je uobičajena vrsta tiska koji se obično koristi u poslovne svrhe. Ovako tiskane pozivnice za vjenčanje su povoljnije, ali njihov izgled nije toliko otmjen kao što je u prva dva primjera.

Pozivnice za vjenčanje pisane rukom nisu prigodne za vjenčanja s visokim stupnjem formalnosti. One znaju biti jako šarmantne i prikladne su za mala okupljanja. Ovakve se pozivnice obično ispisuju na običnom bijelom papiru.

Nešto suvremenije pozivnice. Dok se većina tradicionalnih pozivnica za vjenčanje tiska na bijelom papiru ili papiru boje bjelokosti, za tiskanje suvremenih pozivnica koriste se razne boje i dezeni (npr cvjetni dezen, slika mladenaca i sl.). Suvremeni je stil idealan ako želite personalizirati pozivnice za svoje vjenčanje, ali ne bi se trebao koristiti za jako formalna vjenčanja.
Uz gore navedene vrste pozivnica za vjenčanje, tu su još i kompjutorski izrađene i tiskane pozivnice, kao i one vrlo popularne koje koriste kaligrafiju kako bi napis na njima bio doista jedinstven.