Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti

Ovi opći uvjeti odnose se na korištenje www.Pozivnice.hr web stranica na području Hrvatske i EU.

Korištenje

Usluge Pozivnice.hr (narudžba uz uslugu dostave putem Pozivnice.hr Internet prodavaonice, narudžba sa uslugom preuzimanja u poslovnici “Osobno preuzimanje” putem Pozivnice.hr web stranica) dostupne su na internetskim stranicama http://www.pozivnice.hr/, dalje u tekstu Pozivnice.hr web stranica. Stranice, kao i navedene usluge, korisnici mogu koristiti za privatnu i poslovnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema niže navedenim uvjetima i pravilima. Korištenjem Pozivnice.hr web stranica korisnik je suglasan i obvezuje se poštivati niže navedene uvjete i pravila. Iako Pozivnice.hr nastoje pružiti najbolju moguću ponudu usluga, Pozivnice.hr ne mogu garantirati da će usluge na Pozivnice.hr web stranicama odgovarati potrebama svakog korisnika.

Izjava o korisniku

Korisnik je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu na Pozivnice.hr web stranicama.

Izjava o prodavatelju

Tiskarica d.o.o. za grafičke usluge
MB : 02581191
OIB : 78582247960
Temeljni kapital: 20000,00 kn uplaćen u cijelosti
Žiro račun:
IBAN:HR2423400091110639321, Privredna banka d.d.
Sjedište:
Vinec 36
10000 Zagreb
Hrvatska
Tel: +385 1 4580 706
Mob: +385 91 987 56 33
U daljnjem tekstu Pozivnice.hr.

Cijene

Sve izražene cijene su u hrvatskim kunama (kn) i sa uračunatim PDV-om.

Proizvodi

Sve robe i usluge dostupne na Pozivnice.hr web stranicama.

Slike i opisi

Pozivnice.hr pokušava biti što precizniji u opisu proizvoda, ali ipak ne može garantirati da su opis, slika i tehnički podaci proizvoda u potpunosti točni.

Uvjeti kupnje i isporuke

Uvjeti kupnje i prodaje proizvoda putem Pozivnice.hr web stranica definirani su kroz sljedeće korake:  narudžba, plaćanje, dostava, reklamacija/povrat robe.

Naručivanje proizvoda

Proizvodi se naručuju klikom na gumb „Naručite“. Proizvodi se smatraju naručenim tek kada kupac obavi cijeli proces narudžbe odnosno tek kada odobri pripremu za tisak. Po primitku narudžbe Pozivnice.hr šalju obavijest korisniku o njenom zaprimanju na e-mail adresu koju je korisnik upisao prilikom narudžbe.

Ukoliko korisnik ne primi takvu obavijest treba poslati E-mail na tiskarica@gmail.com , naime moguće je da je korisnik prilikom narudžbe nehotice upisao pogrešnu e mail adresu.

Pozivnice.hr obavezuju se isporučiti sve dostupne proizvode. Ukoliko neke (ili sve) proizvode Pozivnice.hr nisu u mogućnosti isporučiti kontaktirat će telefonski i/ili putem e-maila korisnika kako bi dogovorili isporuku zamjenskog(skih) proizvoda ili otkazivanje narudžbe. Narudžbe kreirane na Pozivnice.hr web stranicama nisu obvezujuće.

Otprema/dostava proizvoda

Korisnici mogu naručiti proizvode online na web stranicama, telefonski na tel.: 01 4580 706; 091 987 56 33 ili na e-mail: tiskarica@gmail.com .
Pozivnice.hr dostavlja proizvode na području cijele Hrvatske, uključujući i otoke. Dostava se obavlja radnim danima, iznimno samo za neka mjesta i subotom uz nadoplatu od strane kupca. Uslugu dostave proizvoda naručenih putem Pozivnice.hr web stranica obavljaja kurirska služba HP express.  Dostava je moguća idući dan od dana dovršetka narudžbe. Ukoliko kupac želi osobno preuzeti naručenu robu (“osobno preuzimanje”), dostava se ne naplaćuje. Pozivnice.hr dostavalja proizvode i u sve članice EU te u Norvešku i Švicarsku.

Preuzimanje narudžbe

Naručeni proizvodi pakiraju se tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt – ulaz u kuću, ulaz u zgradu (od izuzetka su neki otoci gdje se roba dostavlja do najbližeg poštanskog ureda). Korisnik je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji ih je dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Proizvodi su osigurani od gubitka i oštećenja u dostavi. Korisnik je obvezan prilikom preuzimanja proizvoda potpisati dostavnicu te je dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju. Ako korisnik, nakon što je pošiljka poslana, u očekivanom vremenu ne primi pošiljku ili obavijest o isporuci, poželjno je da o tome obavijestiti prodavatelja kako bi se poduzelo traženje pošiljke, ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka. Ukoliko u roku od 48 sati po preuzimanju naručenih proizvoda korisnik ne pošalje pismenu primjedbu na isporučene proizvode, smatra se da je pošiljka propisno isporučena. U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljeni proizvodi, oštećeni proizvodi u dostavi u distribucijskom centru partnera – koje je isti vratio Pozivnice.hr web stranicama bez isporuke kupcu i sl.) Pozivnice.hr ne preuzima odgovornost na „prvi rizik“ i obvezuje se poslati zamjenske proizvode korisniku u najkraćem roku. Pozivnice.hr zadržava pravo neisporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

Zamjene, reklamacije i povrat proizvoda i prigovori

Povrat robe moguć je u roku od 14 dana od dana kupnje putem Pozivnice.hr Internet prodavaonice ne navodeći za to razlog, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/14).

U obliku Informativnog obrazca o pravu na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji (korisnici ga mogu pronaći ovdje), navode se prava i obveze potrošača, kao i obveze i prava trgovca u slučaju ostvarivanja prava korisnika na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji možete preuzeti ovdje.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (NN br. 41/14, članak 10.) tvrtka Tiskarica d.o.o. se obvezuje zaprimiti pismeni prigovor korisnika na izvršenu uslugu te na isti odgovoriti pismeno u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora. Prigovor na kvalitetu usluga Pozivnice.hr korisnici mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:

Tiskarica  d.o.o.
Vinec 36, 10000 Zagreb,
ili na e-mail adresu: tiskarica@gmail.com

Tiskarica d.o.o. se obvezuje dati odgovor na prigovor u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Korisnik treba uz prigovor dostaviti podatke za dostavu odgovora: Ime, prezime i adresu.

Povrat uplate

U slučaju nemogućnosti isporuke naručenih proizvoda, ili isporuke istovjetnih zamjenskih proizvoda, korisniku će se ponuditi proizvodi jednakih, ili sličnih, karakteristika i cijene. Ako kupac ne prihvati takvu ponudu Tiskarica d.o.o. se obvezuje izvršiti povrat sredstava u najkraćem mogućem roku,  a najkasnije u roku 14 dana od dana kada je zaprimljena obavijest o raskidu ugovora o kupoprodaji, na račun korisnika s kojeg su sredstva uplaćena

Način plaćanja

Načini plaćanja za narudžbe robe putem pozivnice.hr web stranica:

Plaćanje po ponudi: (avansna uplata – uplatnica/virman ili internet bankarstvo)

Nakon što korisnik odabere proizvode koje želi naručiti te potvrdi narudžbu, povratno na e-mail adresu dobit će automatski ponudu s točnim iznosom za uplatu. Narudžbu će provjeriti web shop administrator te kontaktirati korisnika. Ukoliko su naručeni proizvodi raspoloživi web shop administrator ih rezervira do evidencije uplate. Narudžba kreće i izradu nakon što uplata bude vidljiva na računu Pozivnice.hr (provjerava i obrađuje web shop administrator).

Plaćanje po dostavi:

Uslugu plaćanja po dostavi (pouzećem) Pozivnice.hr nudi za područje cijele Hrvatske.

Plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja:

Plaćanje gotovinom prilikom osobnog preuzimanja narudžbe u našem studiu na adresi Vinec 36, 10000 Zagreb.