pozivnice znati o njima
Otkako postoje vjenčanja, ljudi se trude da poziv na njihovo vjenčanje bude osobit. Upravo su pozivnice za vjenčanje jedan od najvažnijih dijelova pripreme za ovaj veliki događaj u našim životima.

Pozivnica za vjenčanje puno je više od običnog komadića papira, njome se najavljuje svečani trenutak sklapanja braka dvoje zaljubljenih. Pozivnica također nagovještava temu i stil ovog, dugo očekivanog, dana. Davno su prošla vremena kada je jedina dilema oko pozivnica bila da li izabrati bijeli ili bež papir. Danas pozivnice za vjenčanja dolaze u nevjerojatnim lepezama materijala, boja, tekstura i veličina. Izaberite tradicionalni ili suvremeniji dizajn; neka pozivnica bude slika vašeg zajedničkog  stila, u njoj se očituje sva ona ljubav koju osjećate jedno prema drugome.

Kada na hrpi pristigle pošte, koja se obično sastoji od računa, letaka i poneke razglednice ugledate neopisivo lijepu kovertu (najčešće s rukom pisanom adresom), bez sumnje ste dobili pozivnicu za vjenčanje. Zašto je važno poslati pozivnice? Pa vaši prijatelji i rodbina ionako već puno prije slanja pozivnica znaju da ćete se vjenčati. Kao prvo, pozivnice su svojevrstan dokument koji vašim uzvanicima govori gdje i kada da se pojave. S druge strane, pozivnicom  za vjenčanje članovima svoje  obitelji i prijateljima govorite da ih volite i da želite da taj važan dan podijele s vama. Vaši će najdraži, bez sumnje, pozivnicu za vaše vjenčanje čuvati kao dragu uspomenu. Vjenčanje je proslava veća od svake druge, i zato zaslužuje da bude obilježeno prekrasnim pozivnicama koje će razveseliti vaše uzvanike.

Što napisati u pozivnici za vjenčanje?

Nakon što ste odabrali dizajn pozivnice koji vam najviše odgovara, preostaje vam samo smisliti prikladan tekst.
Evo što bi svaki tekst pozivnice morao sadržavati:

 • Tko poziva uzvanike (imena mladoženje i mladenke)
 • Kojeg datuma i u koje vrijeme će se vjenčanje održati
 • Gdje će se održati vjenčanje
 • I za mnoge najteže; osobni dio teksta (obično citat iz pjesme, knjige ili neku drugu romantičnu poruku)

Par prijedloga za poruke ispisane na pozivnicama:

 • „Vjera čini sve stvari mogućima, a ljubav ih čini lakima.“
 • „Svaki put kada mi šapućeš, ne šapućeš u moje uho nego u moje srce. Svaki put kada me poljubiš, ne ljubiš moje usne, nego moju dušu.“
 • „Ljubav je platno koje je prostrla priroda, a uokvirila mašta.“
 • „Ljubav je sila jača od ijedne druge. Ne možemo je vidjeti niti izmjeriti, a ipak nas može preobraziti u trenutku i pružiti nam više radosti nego ikakvo materijalno bogatstvo.“
 • „Pleši kao da te nitko ne gleda,
  Voli kao da nikada nećeš biti povrijeđen,
  Pjevaj kao da te nitko ne sluša,
  Živi kao da je ovo Raj na Zemlji.“

Na svoje pozivnice za vjenčanje, naravno, možete napisati i svoje stihove, i misli o ljubavi.