Najbolji savjeti za pozivnice

Krećete s izradom pozivnica za vaše vjenčanje?

Saznajte najbolje savjete za narudžbu vaših nezaboravnih pozivnica za vjenčanje.

1. Definirajte svoj ​​stil vjenčanja
Pozivnica vašim gostima komunicira stil vašeg vjenčanja. Prije nego što se odlučite za pozivnice trebate imati ideju o vrsti vašeg vjenčanja, da li će biti klasično i elegantno  ili glamurozno i moderno, tako da možete odabrati  pozivnice koje će odgovarati vašem stilu. Nakon što ste odredili stil vašeg vjenčanja za malo inspiracije pregledajte fotografije pozivnica i web stranice koje su na tu temu.
2. Koje su vaše boje
Razmislite o bojama – možda želite uključiti vaše  boje i motive u pozivnice za vjenčanje. Dok su boje bjelokosti, krem ili bijela u paru s crnim ili zlatim fontom klasični izbor za formalne pozivnice, također možete ukrasiti pozivnice sa šarenim ili metalnim fontovima, linijama itd…Samo imajte na umu da pozivnice budu čitljive pri odabiru boje.
3. Igrajte se s oblikom i veličinom
Pravokutna kartica je tradicionalna veličina i oblik za pozivnice. No razmišljajte kako da vaše pozivnice budu drugačije, zamijećene i zanimljive. Odaberite primjerice moderne, okrugle pozivnice koje će zbog toga što nisu standardne lako privući pozornost vaših gostiju.
4. Vodite računa o tome da su pozivnice čitljive
Kao što razmatrate boje i uzorke, ne zaboravite na tekst – informacije koje ste napisali na pozivnicu su smisao vaše pozivnice. Preporuka je da izbjegavajte svijetle tinte na svijetloj pozadini i tamne tinte na tamnoj pozadini. Žuta i pastelna boja su teške boje za čitanje pa ako ih odaberete pobrinite se da pozadina bude suprotna, tamnija boja. Također, budite oprezni i s teško čitljivim fontovima – ne želite da se vaši gosti moraju previše truditi da bi razumjeli poruku koju im želite poslati.
5. Pametno birajte riječi
Običaj je da domaćin bude naveden prvi  na pozivnici. Obavezno pazite na pravopis i da vam slučajno ne promakne neka gramatička pogreška.
6. Nemojte pretrpavati pozivnicu s nevažnim informacijama
Navedite samo ključne točke na vašoj pozivnici: vrijeme i mjesto održavanja svečanosti, domaćine i imena para, dress code (opcionalno) ili slične informacije. Ako navedete previše informacija na pozivnicu, zbog previše teksta je pitanje da li će to svi uzvanici pročitati – i pozivnica neće izgledati elegantno. Izbjegnite bilo kakve irelevantne informacije na pozivnici poput uputa na mjesto gdje se održava vjenčanje, pojedinosti o aktivnostima i slično.
7.  Krenite rano s pripremama
Počnite  istraživati 9 do 11 mjeseci prije vjenčanja. Cilj je naručiti vaše pozivnice oko četiri do pet mjeseci prije vjenčanja. Ako znate odredište gdje će se održati vjenčanje pošaljite  pozivnice i ranije (10-12 tjedna prije vjenčanja).
8.  Razmislite o troškovima
Cijena po pozivnici može varirati. Cijena ovisi o dizajnu, boji i vrsti tiska, papiru i količini. To je razlog zašto je važno prije istražiti sve mogućnosti – tako da možete odrediti prioritete, da li odabrati sofisticirani tisak i prilagođeni dizajn ili…
9.  Prebrojite ukućane
Ne trebate pozivnicu za svakog gosta. Dobro pogledajte popis gostiju i koliko je pozivnica potrebno prije nego ih tiskate – nakon što dobro pregledate i potvrdite popis gostiju mogli biste uštedjeti radi manjeg broja pozivnica u narudžbi.
10.  Naručite dodatne pozivnice
Činjenica je da će to možda povećati vaše troškove, ali uvijek naručite dovoljno pozivnica (za onoliko gostiju koliko ih imate na popisu) plus dodatnih barem 10 komada, u slučaju da je potrebno ponovo poslati pozivnicu ili ako si želite ostaviti koju za uspomenu.