Medeni mjesec
Planiranje medenog mjeseca obično zauzima drugo mjesto u odnosu na planiranje vjenčanja, pa ipak, uspomene s medenog mjeseca jednako su važne, nerijetko i ljepše nego uspomene s vjenčanja. Kada pretražujete aranžmane za medeni mjesec, imajte na umu sve dobre strane, ali i sve nedostatke određenih aranžmana. Evo malog vodiča koji će vam, nadamo se, pomoći u tome.

All-inclusive aranžmani za medeni mjesec
Kada se radi o biranju all-inclusive odmarališta za medeni mjesec, ne trebate puno razmišljati. Gotovo sve u odmaralištu – smještaj, hrana, piće, užine, aktivnosti – je uključeno u jedinstvenu cijenu (iako se npr. welness i posluga u sobu posebno naplaćuju). U vremena kada nije bilo web stranica posvećenih putovanjima bilo je teško rezervirati all-inclusive aranžman za medeni mjesec direktno. Danas, međutim, možete sami otići na stranice odmarališta koja nude takve angažmane i sve, od usporedbe cijena, odabira destinacije do rezervacije, obaviti sami.Pozitivna strana ovakvih aranžmana to što nema posrednika. Ipak, putovanje na medeni mjesec putujete u vlastitom aranžmanu, ima i neke nedostatke, npr. Morat ćete se sami pobrinuti za rezervacije letova.

Aranžmani za medeni mjesec koji sadrže neke posebne stavke
Naravno da se na svom medenom mjesecu želite osjećati posebno. Hotelijeri u mondenim odmaralištima vrlo su svjesni ove činjenice pa zbog toga stvaraju aranžmane koji će primamiti zaljubljene parove. Da biste saznali nudi li hotel koji ste odabrali ovakve aranžmane posjetite njihovu web stranicu. Neke od popularnih stavki  koje uključuju aranžmani osmišljeni za medeni mjesec su: šampanjac, krevet posut ružinim laticama, večera uz svijeće, welness, čokolada u svim oblicima.
Dobre su strane što će ove sitnice pridonijeti romantici za vrijeme medenog mjeseca. Svakako izračunajte bi li vas ove stavke jeftinije došle da ih posebno naručite ili je paket ipak povoljnija varijanta.

Aranžmani za medeni mjesec koje promoviraju turističke zajednice
Sigurno znate kako ima turističkih destinacija koje su svoj turistički ugled izgradile, među ostalim, upravo na aranžmanima ovakvog tipa. Tako će vam na Arubi ponuditi paket pod nazivom „Cool medeni mjesec“. U hotelima koji sudjeluju u ovom programu dobit ćete: besplatnu bocu vina ili šampanjca, besplatni poklon (suvenir), priznanicu koja vam jamči besplatno noćenje u istom hotelu iduće godine
Dobra je strana što ćete dobiti zaista poseban tretman u odnosu na goste koji nisu na medenom mjesecu. No, pripazite, može se dogoditi da dobijete osrednji hotel koji je na listi turističke zajednice samo zato što ne može na drugi način popuniti svoje smještajne kapacitete.

Aranžmani koji nisu osmišljeni posebno za medni mjesec
Možda se primijetili da kada se ispred neke riječi stavi neka izvedenica riječi vjenčanje, cijena rapidno raste. Tako ćete bijelu haljinu ispred koje piše vjenčana platiti znatno skuplje nego što biste je platili bez tog prefiksa. Cipele za vjenčanje više će vas koštati nego neke druge cipele. Isto vrijedi i za aranžmane putovanja. Ako ste mladi ili niste imali priliku mnogo putovati, neke će turističke agencije pokušati iskoristiti  vaše neiskustvo.

Želite li romantičan aranžman, svakako proučite one osmišljene za medeni mjesec ali proučite i one redovne. Možda baš upravo oni sadrže sve ono što ste htjeli bez „poreza na medeni mjesec“.