Pozivnice za vjenčanje što uključiti

Pitate se što sve ne biste trebali uključiti u pozivnice za vjenčanje?
Ovaj tekst je tu da vam pomogne.

  • Nemojte da vaše pozivnice sadrže previše informacija: Vaše bi pozivnice za vjenčanje trebale biti sažete i precizne, istovremeno sadržavajući sve važne informacije. Ono što biste uvijek trebali uključiti u pozivnice su mjesto, datum i vrijeme obreda i prijema, te rok do kada se dolazak može potvrditi ili otkazati.
  • Ne uključujte u pozivnice informacije o željenim poklonima: Uključivanje informacija o poklonima za vjenčane na pozivnice pomalo je neukusno i nije niti malo elegantno ni otmjeno, a pozivnice za vjenčanje trebale bi biti takve.
  • Nemojte imati rezervni spisak uzvanika: Nepristojno je nekoga pozivati na vjenčanje nakon što vam neke od osoba koje ste prvotno pozvali otkažu dolazak.
  • Nemojte na koverte lijepiti naljepnice s adresama: Lijepljenje naljepnica s adresom primatelja na kovertu u kojoj se nalazi pozivnica za vjenčanje sušta je suprotnost eleganciji. Nakon što ste u svoje pozivnice uložili toliko truda, sigurno ne želite pokvariti dojam. Adrese možete napisati svojom rukom ili ih dati otisnuti izravno na koverte.
  • Ne dopisujte ništa na koverte nakon što ste ih zalijepili: Ako krenete pisati adresu na koverte nakon što ste ih već napunili pozivnicama i zapečatili, to bi moglo pokvariti izgled vašeg rukopisa. Stoga, sve što želite napisati na kovertama, napišite prije nego ih napunite i zalijepite.
  • Nikakve informacije o svom vjenčanju nemojte slati putem E-maila, Facebooka ili SMS-a: Pozovete li nekoga na vjenčanje E-mailom, to nije isto kao da mu pošaljete pozivnicu. Nikakav elektronski medij niti bilo kakva druga tehnologija ne može zamijeniti otmjenu pozivnicu za vjenčanje!
  • Nemojte koristiti previše kratica: Ukoliko se ne radi o kraticama tipa; Gdin. Gđa. i Gđica, kratice nisu dobrodošle niti na pozivnice, niti na koverte. Pozivnice su ipak službene, pa i tekst u njima treba biti takav.

Izgled vaših pozivnica za vjenčanje jako je bitan. Slijedite ove savjete kako biste izbjegli najčešće zamke i dobili pozivnice na kojima će vam zavidjeti.