Knjiga dojmova

Kao i fotografije i video, knjiga dojmova gostiju može biti prekrasna uspomena na vaše vjenčanje. Pruža mogućnost da sjednete sa svojim suprugom nakon napornog dana i ponovno se podsjetite i proživite trenutke vjenčanja, ali ovaj put s iskrenim željama vaših prijatelja i obitelji.

Tradicionalna knjiga dojmova i čestitki gostiju je rješenje kako možete skupiti sve dobre želje vaših prijatelja i obitelji na jedno mjesto. S obzirom da ponekad knjiga može “zalutati” dodajući se s jednom stola na drugi, bilo bi dobro da zadužite nekoga od prijatelja da paze na nju ili odvojite posebno stol pored ulaza u salu gdje gosti na izlasku mogu sjesti i napisati poruke za mladence. Na taj način  gosti koji bi inače “propustili” priliku da vam zažele sve najbolje pogled na knjigu pri izlasku će ih na to podsjetiti.

Postoji mnoštvo načina na koje se možete poigrati s izgledom svoje knjige utisaka, a mi vam donosimo nekoliko:

1. Skupite nekoliko vintage starih razglednica i nabavite starinski poštanski sandučić. Vaši gosti mogu svoje čestitke i utiske napisati na razglednicu i “ubaciti” ih u sandučić.Vjerujemo da će ovo za vaše goste biti nešto novo i simpatično.

2. Drvo želja – naravno, knjiga čestitki ne mora nužno biti knjiga. SImpatična ideja bi bila da napravite veliko drvo (na papiru) na koje će vaši gosti moći zakačiti vrpcama ili pripadačama svoje želje i čestitke. Ako ste više osoba za drvo želja, možete iskoristiti i drvo limuna na koje će vaši gosti moći vrpcama privezati svoje čestitke. Drvo limuna nije preveliko, niti komplicirano za dopremiti u salu, a poslije vjenčanja, čestitke skinite, pročitajte, pospremite i na kraju vam ostaje drvo limuna koje možete zadržati u stanu ili na terasi i uvijek imati svježe limune koji će vas podsjećati na vaše vjenčanje.

3. Napravite luster od žice na koji će vaši gosti moći prikačiti svoje čestitke malim štipaljčicama koji se mogu kupiti u svakoj hobby trgovini ili papirnici.

4. Ako ćete imati “zaručničko fotografiranje”, možete izraditi jednu od fotografija u većem formatu i uokviriti velikim vintage okvirom na koji vam odozada gosti mogu napisati čestitke. Kasnije fotografiju možete objesiti na zid i kad god želite možete ju skinuti i pročitati dojmove i čestitke s vašeg vjenčanja.

5. Photobooth je vrlo popularan danas i ako ste odlučili imati jedan i na svom vjenčanju, zašto vam fotografije ne bi poslužile i kao knjiga dojmova i čestitki? Vaši gosti se mogu fotografirati, a na stražnju stranu fotografije napisati svoje dojmove. S vašim fotografom ili u knjižari možete dogovoriti da vam se fotografije uvežu.

6. Umjesto klasičnih papirnih čestitki, zašto ne biste zamolili vaše goste da vam nešto napišu na komadić tkanine koje ćete kasnije prišiti i napraviti predivan funky pokrivač. Kad god se budete grijali možete istodobno čitati dojmove s vašeg vjenčanja i čestitke vaših prijatelja i obitelji.

7. Zašto ne biste pitali vaše goste da vam napišu nešto na kamenu? Pripremite mnoštvo kamenja na koje će vaši gosti moći nešto napisati, a kasnije ih možete pospremiti u veliku dekorativnu zdjelu koja će imati svoj kutak u vašem domu.

8. Ili zašto ne zamolite svoje goste da napišu nešto na komadu pločice koje kasnije možete polijepiti na stol ili na zid?

9. Tko kaže da knjiga dojmova mora sadržavati dojmove i čestitke? Zašto ne biste imali knjigu savjeta, recimo? Na ovaj način gosti bi vam davali korisne savjete koji bi vam mogli čak i koristiti kasnije u bračnom životu. Dogovorite se sa suprugom da svaki put kad iskrsne bračna svađa pročitate savjete vaših gostiju.

10. Zamolite ih da napišu nešto o vama, neko posebno ili smiješno sjećanje koje imaju na vas ili trenutak koji su proživjeli s vama, ako imaju i neku fotografiju koja je uhvatila taj trenutak, zamolite ih da donesu, zamolite ih da napišu svoju najdražu destinaciju ili recept, a kasnije možete napraviti knjižice ili priručnike koji možete pokloniti gostima umjesto zahvalnice.

11. Što mislite o knjizi dojmova i čestitki, ali bez riječi? Isprintajte veliko drvo na koje će vaši gosti moći ostaviti otiske prstiju umjesto lišća i potpisati se? Kasnije možete uokviriti i objesiti na zid.

12. Napravite vremensku kapsulu. Neka vaši gosti stave u kutiju nešto što ih podsjeća na vaše vjenčanje. Zatvorite i otvorite na 25 godišnjicu braka, napravite druženje za goste koji su bili na vjenčanju i zajedno s njima otvorite vremensku kapsulu.

Knjiga dojmova i čestitki ne mora biti dosadna, naprotiv, budite kreativni i napravite nešto što će vas podsjećati na vaše vjenčanje svaki dan.