Jesensko vjenčanje

Jesensko vjenčanje? Poigrajte se narančastom bojom

Jesen je puna toplih boja. Zašto ne iskoristiti prirodu na svojem vjenčanju? Priroda uvijek zna najbolje. Kada razmišljamo o bojama jeseni, narančasta je vjerojatno jedna od boja koja nam prva padne na pamet. Uz malo mašte narančastu vrlo lako možemo iskoristiti kao glavnu boju na vjenčanju koje se održava u jesen.

Razne nijanse narančaste boje

Narančasta je jarka boja, to je kombinacija žute i crvene koja u sebi sadrži mnoge karakteristike ovih dviju boja. Narančasta simbolizira energiju, toplinu i sunce, zar to nije idealan način da uplovite u zajednički život? Narančasta je manje agresivna od crvene, jer crvenu boju smiruje razigrana žuta.

Za svoje vjenčanje možete odabrati razne nijanse narančaste kao što su: boja bundeve, zlatno-narančasta, plameno-narančasta, bakrena, boja breskve, boja mandarine…

U prirodi je nalazimo u zalasku sunca, jesenskom lišću koje pada te je prepoznajemo kao boju većine agruma. Narančasta boja djeluje kao stimulans i potiče apetit. Vašim će uzvanicima tek biti bolji uz dašak narančaste.

Narančasta i njena nježnija nijansa – boja breskve

Želite li biti primijećeni bez da boje na vašem vjenčanju „vrište“, svakako razmotrite narančastu – ona zahtijeva pažnju. Čak i nježna nijansa kao što je boja breskve bit će dovoljna da privuče pažnju i da poseban šarm vašem vjenčanju. Boja breskve je nježnija od svojih „punokrvnih“ rođakinja, a ipak je dovoljno posebna da sve oči budu uprte u nju. Iako narančastu često povezujemo s jeseni, njene žarke nijanse su boje ljeta. Bez straha možete svoje ljetno vjenčanje pretvoriti u bajku služeći se narančastom.
Narančasta je kompatibilna sa žutom, crvenom i srednjim nijansama plave. Možete pomiješati ove boje kako bi dobili idealnu kombinaciju za vjenčanje po svojoj mjeri. Ako želite tropski ugođaj na svom vjenčanju, narančastoj dodajte zelenu. Tamno ljubičasta i narančasta će se predivno sljubiti na svadbenom stolu.
Nemojte kombinirati narančastu i ružičastu ukoliko ne želite psihodelični disko izgled iz 60-ih.

Pozivnice, zahvalnice, mašne, vrpce, svijeće  i ostale ukrase nijansom prilagodite osnovnoj nijansi narančaste koju ste odabrali za vjenčanje.