Fotografiranje vjenčanja

Fotografiranje vjenčanja – uspomene koje život znače

Fotografije vašeg vjenčanja ostat će trajna uspomena na najsretniji dan u vašem životu. U potragu za fotografom bacite se što prije. To je jedna od najvažnijih stavki u planiranju vašeg vjenčanja i nikako je ne smijete prepustiti slučaju ili ostaviti za kraj.

O čemu morate voditi računa kada birate fotografa za vjenčanje?

  • Pogledajte online galerije fotografa koji snimaju vjenčanja te potom sastavite skraćeni popis onih čiji su vam se radovi najviše svidjeli. Svaki fotograf ima svoj vlastiti stil, odaberite one stilove koji su vam najprivlačniji.
  • Ostanite tradicionalni. Bolje je da fotografije s vašeg vjenčanja budu moderne i za 30-ak godina kada ćete ih pokazivati svojim unucima, nego da zastare već iduće sezone. Ne dajte da vas zabljesnu moderne fotografije pune bajkovitih efekata, mnogi od njih već će dogodine biti „out“. Svaki dobar fotograf trebao bi photoshop koristiti samo u svrhu isticanja svjetla i balansa boja.
  • S fotografima se upoznajte osobno. Nije svejedno tko će fotografirati i snimati najvažniji dan u vašem životu – vaše vjenčanje. Važno je da osjetite „kemiju“ s fotografom te da se osjećate ugodno u njegovoj blizini.
  • Kada se sretnete s fotografom, obavezno tražite na uvid nekoliko gotovih kompletnih vjenčanih albuma. Fotografije koje vidite u njihovim izlozima i online galerijama pomno su probrane. Tamo ćete vidjeti samo najbolje od najboljih, a vi želite da vam se svidi kompletan rad.
  • Cijena nikako nije zanemariv faktor. Ne dajte se namamiti astronomskim ciframa za fotografiranje i snimanje. Skuplje nije uvijek i bolje. Raspitajte se o cijenama za ono to želite na više mjesta. Tek kada usporedite ono što ćete za te cijene dobiti, kvalitetu i vaše želje donesite konačnu odluku.
  • Želite li da se vaše vjenčanje i fotografira i snima, trebate biti svjesni da je to posao za najmanje dvije osobe. Nemojte se libiti unajmiti fotografa iz jednog studija za fotografiranje vjenčanja, a nekoga iz drugog studija za snimanje.  Radi se o vašem vjenčanju, i vi imate pravo odabrati ono što vam se najviše sviđa.
  • Napravite spisak fotografija koje svakako želite imati i predajte ga fotografu. Ne želite se nakon vjenčanja kajati što neki trenuci za pamćenje nisu trajno zabilježeni fotografijom.

Ako budete pomno birali i slijedili naše savjete, onoga dana kada fotograf ušeta u vaš dom da bi vas fotografirao osjećat ćete se opušteno i zadovoljno. To će biti najbolji znak da ste odabrali pravu osobu za fotografiranje vjenčanja.