Cvijeće za vjenčanje
Kao buduća mladenka koja planira svoje vjenčanje iz snova morate osmisliti svoj vjenčani buket, ukrase za revere, aranžmane za salu i crkvu(…) Evo nekoliko koraka koji će vam pomoći u izboru cvijeća za vjenčanje i barem malo olakšati ovaj zadatak.

 • Otkrijte svoj stil
  Zažmirite i zamislite kako bi vaše idealno vjenčanje trebalo izgledati. Hoće li ono biti formalno ili ležerno? Razrađeno do najsitnijih detalja ili jednostavno? Hoćete li koristiti neutralne ili žive boje? Jeste li tradicionalni pa želite da vam osnovno cvijeće za vjenčanje budu ruže ili ljiljani, ili ste ipak suvremeniji pa nemate ništa ni protiv voća, trava i začina? Cvijeće za vjenčanje nije samo ukras, ono predstavlja osnovu čitavog događaja. Otkrivanje stila vašeg vjenčanja korak je u pravom smjeru. Želite izabrati cvijeće koje će odgovarati stupnju formalnosti vašeg vjenčanja.
 • Izaberite paletu boja
  Vaša shema boja mogla bi izravno proisteći iz stila vašeg vjenčanja. Danas je za cvijeće za vjenčanje prihvatljivo gotovo sve;  od cvijeća u tradicionalnoj bijeloj boji i pastelnim nijansama, sve do dramatičnih tamnih nijansi, ili živahnih boja iz prirode. Cvijeće u jednakim nijansama, ili kontrastnim nijansama oduzima dah. Ipak, povedite računa da se vaše cvijeće za vjenčanje uklapa u cjelokupan stil vjenčanja. Na susret sa cvjećarom ponesite uzorke tkanine koju ćete koristiti (rubna svila, ubrusi i drugi platneni detalji) i pozivnicu. Na taj će način cvjećar lako moći pronaći cvijeće koje će savršeno upotpuniti ambijent.
 • Sezonsko cvijeće za vjenčanje
  Kada ste se odlučili za boju cvijeća za vjenčanje vrijeme je da se pozabavite izborom vrste cvijeća. Naš je savjet da birate sezonsko cvijeće (ono je puno trajnije i jeftinije). u proljeće cvatu: jabuke, trešnje, sunovrati, zumbuli, ljiljani, irisi, jorgovan, đurđice, božuri i tulipani. Ljeti ćete pronaći: lijepe kate, kale, dalije, tratinčice, geranij, irise, ruže i suncokrete. Jesensko su cvijeće: lijepe kate,  gerberi, neveni, ruže i suncokreti. Zimsko vjenčanje mogu uljepšati: amarilis, anemone, kamelije, nezaboravci, božikovina, jasmin i orhideje.
 • Unajmite cvjećara
  Čak i talentiranoj mladenki sa smislom za estetiku znanja i sposobnosti cvjećara biti će neophodni. Dan vašeg vjenčanja biti će jako užurban i vi ne želite svoje dragocjeno vrijeme trošiti na uređivanje sale, sastavljanje buketa, izradu aranžmana. Na cvjećara ne morate nužno potrošiti previše novca. Dobar će cvjećar znati raditi s bilo kojim cvijećem za vjenčanje koje vi odaberete.