Cipele za vjenčanje
Pepeljugi je u ponoć ispala staklena cipelica. Možda jednostavno nije znala izabrati prave cipele za sebe, ili je kupila za pola broja veći par svečanih cipela. Da vam se ne bi dogodilo da vam cipele koje ste odabrali za svoje vjenčanje ispadaju, budu pretijesne ili nešto slično, pripremili smo za vas par savjeta.

Cipele (ne samo vjenčane) kupujte predvečer. Razlog? Predvečer su vaša stopala najšira jer malo nateknu od cjelodnevnog hodanja i stajanja. Sigurno vam se znalo dogoditi da vam cipela ujutro u dućanu savršeno pristaje, a kad ste navečer svoje nove ljepotice htjeli obući za izlazak – šok, cipele su vam se činile tijesnima. Za vjenčane je cipele pogotovo važno da su udobne, na njima ćete provesti i do 10 sati, a nije za zanemariti da će se od vas očekivati i da plešete.

Pri izboru cipela za vjenčanje budite dosljedni sebi. Ako ste casual tip cure koja se ne osjeća dobro u visokim potpeticama ili ekstravagantnim modelima cipela, zanemarite trendove i budite vjerni svom stilu. Na koncu, te ćete cipele na svom vjenčanju nositi vi, a ne djevojka s naslovnice ili vaša najbolja prijateljica. Izrazito je važno da se u cipelama koje nosite na taj dan osjećate ugodno i privlačno. Danas je moguće kupiti čak i japanke sa kristalčićima koje su dizajnirane baš za casual mladenke koje smo ranije spominjali. Ne bojte se odudarati od većine, na dan svog vjenčanja cipele trebaju biti podređene vama, a ne vi cipelama. Na svom ćete vjenčanju pokazati tko ste vi, i nema potrebe da svoju osobnost prilagođavate cipelama, prilagodite izbor cipela svojoj osobnosti. U svakom slučaju, izbor cipela za vjenčanje je danas takav da će svaka mladenka svoje vjenčane cipele, bez puno muke, moći prilagoditi svom stilu. Možete pronaći cipele u raznim kombinacijama materijala, različitih visina potpetica, pa čak i različitih boja. Mladenke se sve više odmiču od ustaljenih bijelih ili cipela boje šampanjca… Dajte mašti na volju.

Dijamanti su djevojčini najbolji prijatelji, ali cipele svakako ne zaostaju mnogo. Cipele biste, ipak, trebali uskladiti s haljinom za vjenčanje. Ako nosite kratku vjenčanu haljinu, vrijedi pravilo; što viša potpetica, to bolje. U tom slučaju je poželjno i da cipele koje ste odabrali za vjenčanje imaju što više detalja (remen, kristali kopče…).

Bilo da ste odabrali kratku li dugu haljinu za vjenčanje, svakako ponesite cipele na probu vjenčanice. Cipele za vjenčanje trebali biste kupiti prije vjenčanice, kako biste bili sigurni da cipele savršeno pristaju uz haljinu. Da bi vam vaša duga vjenčana haljina pristajala kao salivena njen bi rub trebao biti za 1-1,5 cm iznad poda kada obujete svoje cipele za vjenčanje. Cipele koje ste odabrali, trebale bi se, dakle, vidjeti kada koračate.

Ako ste odabrali sandale otvorenih prstiju, ne zaboravite pedikuru. Neka lak bude što neutralnije boje slične boji vaših noktiju, ili uskladite njegovu boju s bojom cipela.

Mnoge se mladenke danas odlučuju preobuti kada završi formalni dio vjenčane ceremonije i fotografiranje. Tako na svojim fotografijama možete imati nevjerojatno lijepe cipele s vrtoglavim potpeticama, a za plesni dio večeri kupite nešto ležernije.

I na kraju da utvrdimo gradivo; kada birate one savršene cipele, bez kojih ne možete ni zamisliti da se udate, pobrinite se da su udobne, da su usklađene s dužinom vaše haljine, i što je najvažnije, pobrinite se da su one nepogrešiv odraz vašeg stila. Neka vaše vjenčane cipele budu neobične i dio vas, jer sigurno ćete ih se sjećati.