Česta pitanja i odgovori

Načini plaćanja

Koje opcije plaćanja nudite?

UVJETI I NAČINI PLAĆANJA NARUDŽBE
Ukoliko narudžbu preuzimate osobno, platiti možete gotovinom prilikom preuzimanja ili prethodno uplatom na naš žiro račun.
Tvrtka:
Tiskarica d.o.o.
Vinec 36, 10000 Zagreb
HRVATSKA
OIB: 78582247960
Žiro račun (PBZ):
IBAN:HR2423400091110639321
BIC: PBZGHR2X
Narudžbe koje šaljemo poštom platiti možete pouzećem prilikom preuzimanja pošiljke ili uplatom na naš žiro račun prije slanja pošiljke.
U sve cijene uračunat je tisak. Naplata pripreme za tisak odnosi se i za naknadno naručene artikle zato Vas molimo da dobro prebrojite koliko komada pozivnica ili zahvalnica trebate kako biste izbjegli nepotrebne troškove.

Nudite li popuste?

Nudimo!
Povremeno nudimo akcije koje možete pronaći na našoj web stranici AKCIJA.

Plaćanje iz Hrvatske

Uvijek izvršavajte plaćanje po ponudi koju ćemo vam poslati mailom.
Uplata se vrši na naš žiro račun kod PBZ banke: HR2423400091110639321
UPLATIO JE: Vaše Ime i prezime
SVRHA DOZNAKE: izrada pozivnica ili broj ponude
PRIMA: Tiskarica d.o.o.
Vinec 36
10000 Zagreb

Plaćanje iz inozemstva

Uvijek izvršavajte plaćanje po ponudi koju ćemo vam poslati mailom.
Uplata se vrši na naš žiro račun kod PBZ banke:
IBAN: HR2423400091110639321
BIC: PBZGHR2X
VAT ID:HR78582247960
UPLATIO JE: Vaše Ime i prezime
SVRHA DOZNAKE: izrada pozivnica ili broj ponude
PRIMA: Tiskarica d.o.o.
Vinec 36
10000 Zagreb

Priprema za tisak

Što je priprema za tisak?

Priprema za tisak je digitalna verzija izgleda Vaše pozivnice ili zahvalnice (najčešće u PDF formatu, ukoliko prilikom narudžbe niste izrazili želju da priprema bude u nekom drugom formatu) sa tekstom, fontom i bojom koju ste izabrali.
Pripremu šaljemo na Vaš e-mail kako biste provjerili eventualne greške i izgled pozivnice/zahvalnice prije početka izrade.
Napomena: Priprema za tisak ne podrazumijeva lekturu odnosno ispravljanje gramatičkih grešaka u tekstu. Budući da smo imali iskustva s tekstovima s različitim namjerama i narječjima ne ulazimo u to je li tekst ispravno napisan već ga samo prilagođavamo za tisak. Na Vama je da prije slanja teksta, te kasnije kod provjere pripreme, uočite i javite eventualne izmjene prije nego što potvrdite finalnu verziju pripreme za tisak.

Dali se priprema za tisak pozivnica naplaćuje?

Grafička priprema teksta se naplaćuje i ona iznosu iznosi 125,00 kuna, bez obzira na naručenu količinu.
Ako se pozivnice tiskaju na više jezika, cijena grafičke pripreme množi se s brojem jezika.

Hoće li izmjene moje pripreme za tisak biti dodatno naplaćene?

Dodatne izmjene pripreme za tisak za tisak neće biti dodatno naplaćene. Radit ćemo dodatne pripreme za tisak sve dok nebudete u potpunosti zadovoljni vašom pripremom za tisak.

Hoću li dobiti pripremu za tisak za svoju narudžbu prije nego ode u tisak?

Naša je želja da budete potpuno zadovoljni sa svojom narudžbom i jasno nam je da ju želite vidjeti prije nego što ode u tisak. Kako bi Vam to omogućili, Pozivnice.hr će Vam rado dati besplatnu pripremu za tisak za Vašu narudžbu! Kako bi održali naše iznimno visoke standarde kvalitete i zadovoljstva mladenaca, važno nam je da su naši mladenci upoznati sa sustavom digitalnih probnih otisaka, kao i da poštuju isti. Pozivnice.hr ni u kojem slučaju neće krenuti u tisak bez prethodno odobrene pripreme za tisak.

Kada ću dobiti svoju pripremu za tisak?

Vaša će priprema za tisak biti spremna za pregled unutar 1-2 radna dana nakon što nam dostavite svoju narudžbu. Kada vaša priprema za tisak (ili korektura) budu spremni za pregled, o tome ćemo vas obavijestiti putem elektronske pošte.

Koje će stavke sadržavati moja priprema za tisak?

Primit ćete pripremu za tisak svake stavke koju ste naručili, uključujući i dodatke poput adresa gostiju, brojeva za stolove ili stilski usklađenog popisa gostiju za restoran.

Mogu li promijeniti svoj odabir etuia, papira ili trakice nakon što izvršim narudžbu?

Kako bismo Vam omogućili isporuku u što kraćem roku, moramo započeti s radom na onim aspektima Vaše narudžbe koje možete posebno tražiti (npr. papir, etui, trakice, kristali, itd.) čim narudžbu primimo! Na taj si način osiguravamo dovoljno vremena za narudžbu materijala koje nemamo na zalihi, te za izradu i sastavljanje. Međutim, jasno nam je da se Vaše želje i potrebe mogu promijeniti i, naravno, želimo da budete zadovoljni svim aspektima svoje narudžbe! Ako smatrate nužnim promijeniti neku stavku, molimo Vas da nas kontaktirate što prije.

Što ako odobrim probni otisak koji sadrži pogrešku?

Iako smo u stalnom kontaktu s našim klijentima i uvijek ih nastojimo upozoriti kada primijetimo eventualni krivi upis ili pogrešku, odgovornost za pronalazak i ispravljanje pogrešaka u probnom otisku ostaje na klijentu. Uz toliko neobičnih imena i naziva mjesta za proslavu, da ne spominjemo mnoge stilove sastavljanja teksta za pozivnice za vjenčanje,  mi jednostavno moramo prepustiti klijentima provjeru (i ponovljenu provjeru!) da li je sve sastavljeno i napisano onako kako oni to žele. Međutim, uvjeravamo Vas da će sve eventualne pogreške koje napravi Tiskarica biti odmah ispravljene, bez dodatnog troška za klijenta. Pogreške koje klijent nije primijetio, a koje se otkriju nakon završnog odobrenja probnog otiska, bit će ispravljene i ponovno otiskane o trošku klijenta (ako je moguće, bit će odobren popust na maloprodajnu vrijednost ponovno otisnute stavke).

Kuverte

Hoću li dobiti kuverte uz svoje pozivnice?

Ne, međutim uz sve naše pozivnice za vjenčanje možete naručiti pripadajuće kuverte bijele boje.
U nekim slučajevima moći ćete naručiti i stilski usklađene kuverte u boji.

Nudite li adresiranje kuverata?

Adresiranje kuverata za goste jedna je od naših najpopularnijih usluga! Mi smo taj proces ubrzali i pojednostavili tako što nam Vi jednostavno pošaljete popis gostiju. Primit ćete probni otisak Vaših kuverata adresiranih na goste u vrsti pisma koja će odgovarati dizajnu koji ste odabrali za Vašu pozivnicu.

Dizajn – papir i oblikovanje po želji

Imam vlastite slike, može li ih Tiskarica tiskati?

U načelu, da! Pod uvjetom da ste Vi vlasnik te slike ili imate pisano dopuštenje za korištenje iste. Međutim, preferiramo prvo pogledati datoteke vaše slike prije nego odgovorimo na to pitanje sa sigurnošću. Molimo Vas da nas kontaktirate kako bismo dogovorili detalje. Dolje je popis datoteka koje prihvaćamo.

Vrste datoteka koje prihvaćamo:

 • Adobe Illustrator – .ai
 • Encapsulated Postscript – .eps
 • Adobe – .pdf
 • Adobe Photoshop – .pds
 • JPEG visoke rezolucije– uređen na 300 dpi ili više
Mogu li na svoju pozivnicu staviti monogram (inicijale), čak iako to nije ponuđeno na web stranici?

Naravno! Svi naši dizajni fleksibilni su i međusobno se mogu nadopunjavati. Jednostavno prilikom narudžbe navedite da želite dodati monogram i ostalo prepustite nama!

Mogu li pozivnici dodati ili iz nje ukloniti određene elemente (slojeve papira, trakice, kristale, itd.) ?

Naše pozivnice možete oblikovati po želji, dodavanjem ili uklanjanjem gotovo svakog elementa koji vidite na našoj stranici! Mnoge od tih opcija dostupne su pod rubrikom „Tehnike ukrašavanja“. Međutim, ako ne vidite određenu stavku koju tražite, slobodno nas kontaktirajte da porazgovaramo o Vašem posebnom zahtjevu,  a mi ćemo Vam pomoći postići točno onaj izgled koji Vi tražite.

Mogu li promijeniti raspored elemenata ili dizajn pozivnice koja me zanima?

Naravno! Tiskarica je specijalizirana za pozivnice rađene po želji. Mi volimo raditi s našim klijentima kako bi svaku pozivnicu izradili tako da savršeno reflektira Vaš osobni stil. Svi naši dizajni fleksibilni su i međusobno se mogu nadopunjavati. Ako želite prilagoditi raspored elemenata ili dizajn, prilikom naručivanja samo navedite promjene koje biste željeli. Jedan od naših savjetnika za dizajn osobno će Vas kontaktirati kako bi razradio vaše ideje do najsitnijih detalja. Niti jedan od naših postojećih dizajna ne odgovara Vašim željama? Razmislite o zajedničkom radu s našim dizajnerima kako biste kreirali sasvim novi jedinstveni dizajn!

Mogu li za svoju pozivnicu naručiti motiv ili temu po želji?

Tiskarica je u osnovi tvrtka specijalizirana za pozivnice rađene po želji. Iako su svi dizajni koje vidite na našim stranicama jedinstveni za nas, mnogi su od njih inspirirani mladencima koji su željeli nešto sasvim drukčije i 100% novo. Tu nastupa naš proces izrade pozivnice po želji!
Naši talentirani dizajneri najviše vole raditi izravno s mladencima koji imaju nešto posebno na umu. Radilo se tu o sentimentalnoj uspomeni koju treba ugraditi u originalni crtež, ili radu s citatom s posebnim značenjem koji će inspirirati novi dizajn, naši umjetnici specijalizirani su za pretvaranje Vaše mašte u stvarnost na papiru.
Ako tražite jedinstveni dizajn, motiv ili stil za Vaše pozivnice za vjenčanje, nazovite nas. Iznenadit će Vas koliko su naše cijene za izradu pozivnica po želji pristupačne – na koncu, to je ono što mi volimo raditi! Naše cijene za izradu pozivnica po želji ovise o složenosti zahtjeva, a procjenu troškova ćemo Vam poslati unaprijed, kako ne bi bilo iznenađenja. Samo nam se javite da porazgovaramo o Vašoj ideji!

Prihvaća li Tiskarica zahtjeve za posebne boje tiska kreirane po želji ako želim da pozivnice odgovaraju nečemu poput haljina mojih djeveruša, cipela, uzorka boje…?

Rado ćemo za Vas kreirati boje po želji! Kontaktirajte nas kako bismo dogovorili detalje.

Uzorci

Kako mogu naručiti uzorke?

Naše proizvode trebate vidjeti i dodirnuti kako bi ih zaista mogli doživjeti! Ukoliko niste u mogućnosti doći do nas jedan uzorak iz ponude pozivnica ili zahvalnica za vjenčanje možete naručiti. Dovoljno je da nam pošaljete mail sa adresom i traženim uzorcima i na vaš mail poslat ćemo ponudu za uplatu, nakon vaše uplate šaljemo uzorke isti ili najkasnije idući dan.
Cijene uzoraka:
Pozivnica – 50 kn
Zahvalnica – 50 kn
Komplet pozivnica + zahvalnica – 80 kn
Ukoliko se nakon primitka uzorka odlučite za narudžbu tog proizvoda, vašu narudžbu ćemo umanjiti za iznos koji ste platili za uzorke.
Uzorci se šalju poštom preporučeno, u cijenu uzorka je uračunat trošak poštarine.
Nekoliko napomena o uzorcima:

 • Uzorci koje dajemo proizvodne su kvalitete, što znači da su uzorci koje koristimo oni koje su naručili stvarni mladenci, te možda neće vjerno prikazati boje kreirane po želji koje ste naveli u Vašoj narudžbi uzorka.
 • Vaša narudžba uzorka uključivat će uzorke tiska onih boja koje ste zatražili, tako da možete vidjeti pravu nijansu boje korištene u tisku.
 • Naši uzorci pozivnica predstavljaju kvalitetu papira i kvalitetu tiska, te bi Vam trebali dati uvid i u veličinu, raspored elemenata i teksturu Vaše pozivnice.
Možete li personalizirati moj uzorak?

Iako se naše pozivnice i proizvodi mogu u potpunosti kreirati po želji, kako bismo Vam mogli dostaviti uzorke na brz i ekonomičan način, uzorke ne kreiramo po želji. Uzorcima koje Vam šaljemo nastojimo se što više približiti traženom uzorku, a ako ne možemo točno zadovoljiti boje i papire u Vašem uzorku, uvijek Vam pošaljemo prikladne uzorke tiska i/ili papira kako bi Vam pomogli da vizualizirate svoju pozivnicu. A kada izvršite narudžbu, primit ćete i digitalne probne otiske (pripremu za tisak) kako biste mogli pregledati (i promijeniti) sadržaj, te kako biste bili uvjereni da će završni tiskani dizajn biti točno ono što ste naručili.

Naručivanje

Imate li katalog?

Jedna stvar koju nećete pronaći u našem dizajnerskom studiju ili na našoj web stranici je ogroman katalog pun unaprijed tiskanih i neprilagodljivih pozivnica!
Što ćete moći pronaći?
Kolekciju naših vlastitih, luksuznih i personaliziranih dizajnerskih rješenja – a sve ih možete vidjeti i dodirnuti. Naš tim radi zajedno s Vama na kreiranju i proizvodnji svakog komada, što čini Vašu kupovinu od Tiskarice sasvim originalnom.

Kada trebam izvršiti narudžbu pozivnica?

Preporučeno je da Vašu narudžbu pozivnica kod nas izvršite 4-6 mjeseci prije Vašeg vjenčanja, a svakako ne kasnije od 3 tjedna prije datuma vjenčanja. Taj vremenski okvir omogućava dovoljno vremena da:

 • naš dizajnerski tim izradi Vaše probne otiske
 • Vi pregledate probne otiske  i  potrebne izmjene budu obrađene
 • se izvrši standardna proizvodnja nakon Vašeg odobrenja probnog otiska (1-2 tjedna za većinu proizvoda)

Ako naručite svoje pozivnice unutar preporučenog vremenskog okvira, nadamo se da će onaj dio Vašeg procesa planiranja vjenčanja koji se odnosi na pozivnice biti manje stresan!
Iako navedeni vremenski okviri omogućuju da Vam pružimo najbolji stupanj usluge i kvalitete, dostupna je hitna proizvodnja, ako je potrebno.

Kako mogu naručiti vaše proizvode?

Proizvode možete naručiti direktno na web stranici koristeći formu za naručivanje , putem maila tiskarica@gmail.com ili putem telefona +385 (0)91 987 56 33
Prilikom naručivanja mailom potrebno je navesti slijedeće:
– Naziv proizvoda za koji ste zainteresirani ili nam poslati link proizvoda
– ukoliko se radi o pozivnicama/zahvalnicama potrebno je dostaviti tekst. Ukoliko već nemate tekst, inspiraciju možete pronaći ovdje (pozivnice) ili ovdje (zahvalnice)
– potrebnu količinu (molimo da dobro prebrojite i naručite nekoliko komada više kako biste izbjegli nepotreban dodatni trošak za izradu naknadno naručenih proizvoda)
– uplaćujete li nam iz Hrvatske ili inozemstva
– treba li naručene proizvode slati i na koju adresu
– pošaljite nam Vaše ime i kontakt broj telefonaNakon toga možete očekivati naš odgovor o raspoloživosti proizvoda, procijenjenom vremenu izrade te predračunom za plaćanje.
Ukoliko odgovor na e-mail ne primite u roku 24h (ne računajući neradne dane) svakako nas kontaktirajte na telefon jer moguće da Vaš mail nismo ni primili.Također, naručiti možete i osobno u našem studiju. Radno vrijeme i adresu možete vidjeti ovdje.

Kakva je vaša politika povrata robe?

Zbog prirode personaliziranih proizvoda, povrat takvih proizvoda i povrat novca razmatrat će se na individualnoj bazi. Budite uvjereni da je naš cilj pružiti našim klijentima najkvalitetnije proizvode, te da jamčimo za kvalitetu svakog predmeta koji proizvedemo.
Naše pozivnice izrađene su pojedinačno te se pažljivo pregledavaju, a naši klijenti već su dugi niz godina zadovoljni našim uslugama. Bez obzira na to, molimo Vas da pažljivo pregledate svoju narudžbu čim ona stigne! Ako pronađete da je neka stavka neispravna, molimo Vas da nas odmah kontaktirate kako bismo istu mogli zamijeniti. Pogreške od strane Pozivnica.hr bit će odmah ispravljene, bez ikakvog troška za Vas.
Ako iz bilo kojeg razloga niste zadovoljni s Vašom narudžbom, mi ćemo procijeniti situaciju i surađivati s Vama kako bismo odlučili što je najbolje učiniti. Pogreške s Vaše strane, kao što su pogreške koje ste previdjeli prilikom procesa odobravanja probnog otiska, moraju se ukloniti i ponovno tiskati o Vašem trošku, iako ćemo Vam pokušati dati popust za stavku koja mora ponovno u tisak, ako je to ikako moguće. Ne možemo popraviti, zamijeniti ili nadomjestiti neispravni proizvod ako je reklamacija dostavljena kasnije od 14 dana nakon otpremanja Vaše narudžbe.

Koga trebam kontaktirati ako je moja narudžba netočna ili oštećena?

Ako je bilo koji dio Vaše narudžbe netočan ili oštećen, molimo Vas da nas odmah kontaktirate. Molimo Vas da pažljivo pregledate svoju narudžbu kada stigne! Ako iz bilo kojeg razloga niste zadovoljni svojom narudžbom, odmah nas kontaktirajte (unutar 2 do 3 radna dana) kako bismo mogli procijeniti Vaš zahtjev i odlučiti kako najbolje postupiti. Ne možemo popraviti, zamijeniti ili nadomjestiti neispravni proizvod ako je reklamacija dostavljena kasnije od 14 dana nakon otpremanja Vaše narudžbe.

Koliko traje izrada pozivnica ili zahvalnica?

Izrada pozivnica sastoji se od dva odvojena procesa.
Prvi proces je izrada pripreme da tisak i on obično traje 1-2 dana.
Drugi proces je izrada pozivnica odnosno zahvalnica i on uobičajeno traje 5-7 dana od trenutka kad potvrdite pripremu za tisak.

Mogu li izvršiti naknadnu narudžbu nekoliko dodatnih komada nakon izvršene narudžbe?

Vrlo je važno da nas kontaktirate ODMAH ako otkrijete da Vam treba nekoliko dodatnih pozivnica ili drugih stavki iz Vaše narudžbe. Mi obično tiskamo nekoliko dodatnih primjeraka za potrebe kontrole kvalitete. Međutim, ne možemo jamčiti da će dodatni primjerci tiskani za Vašu narudžbu biti prikladni ili dostupni kako biste ih mogli kupiti. Ako trebate još komada bilo kojih stavki iz Vaše narudžbe, molimo Vas da nam odmah javite!

Mogu li vaše proizvode pronaći u lokalnoj papirnici?

Svaki proizvod koji nudimo u Tiskarici je 100% original i mi smo jedini koji ga proizvodimo. Trenutno radimo s nekolicinom lokalnih studija vezanih za vjenčanja, te razmatramo mogućnost suradnje s web trgovinama u bliskoj budućnosti. Ako se ne nalazite u širem području grada Zagreba, najbolji način da vidite naše proizvode je da naručite uzorke.

Što će se dogoditi nakon što izvršim narudžbu?
 1. Primit ćete e-mail o potvrdi narudžbe.
 2. Naš dizajnerski tim odmah počinje sastavljati Vašu narudžbu. Unutar 1 radnog dana primit ćete e-mail koji će sadržavati pripremu za tisak.
 3. Pregledat ćete svoju priremu za tisak i navesti nam eventualne potrebne izmjene.
 4. Nakon što odobrite pripremu za tisak, mi započinjemo s tiskom.
 5. Vaša narudžba napredovat će brže ako ste odabrali hitnu proizvodnju ili ako brzo odobrite naše probne otiske.

Ako iz bilo kojeg razloga Vaša narudžba kasni, o tome ćemo Vas odmah obavijestiti. Imajte na umu da mi ne možemo krenuti u tisak bez Vašeg finalnog odobrenja pripreme za tisak, pa Vas molimo da provjerite da li ste nam ostavili točne kontakt podatke – i provjeravajte da li Vam je stigao mail od Pozivnica.hr!

Dostava

Kada će pozivnice biti poslane?
Pozivnice će vam biti poslane isti ili najkasnije idući dan nakon što budu dovršene.
Šaljete li svoje proizvode izvan Hrvatske?
Sve naše proizvode šaljemo i u inozemstvo. Prilikom narudžbe potrebno je naglasiti da trebate dostavu u inozemstvo kako bismo Vam mogli u ponudu dodati trošak slanja (poštarinu). Trošak slanja unutar Eu iznosi cca 20 EUR.

Izdvojeno iz ponude

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Imate pitanje na koje niste našli odgovor?

Pošaljite nam upit vrlo rado ćemo vam odgovoriti.